2248_029154_header_.jpg

Intern

De Groninger Archieven werken nauw samen met enkele zelfstandige organisaties die gevestigd zijn in hetzelfde gebouw:

 

Landelijk

De Groninger Archieven maken deel uit van een landelijk netwerk van archiefdiensten en vormen daarnaast samen met het Friese Tresoar en het Drents Archief een noordelijk archiefnetwerk.

Provinciaal

In de provincie Groningen werken de Groninger Archieven samen met vele historische verenigingen, musea en onderwijsinstellingen.

Lokaal

In 2020 ondertekenden de Groninger Archieven, het Groninger Museum, Noordelijk Scheepvaartmuseum en Noorderpoortcollege een samenwerkingsovereenkomst. Samen bouwen we aan Museum aan de A, het museum over de geschiedenis van de hele provincie. In de periode 2022-2024 maakt het Noordelijk Scheepvaartmuseum de zichtbare transitie door naar Museum aan de A. Museum aan de A wordt een historische ontmoetingsplek met verhalen van en voor Groningen en de Groningers. In het museum komen allerlei activiteiten, allemaal met een historisch tintje. Van wisseltentoonstellingen, innovatieve programma’s voor scholieren, workshops, theater, muziek, lezingen tot onderzoek voor participatieprojecten.

  • Groninger Archieven

    Cascadeplein 4
    9726 AD Groningen