1536_6314_15_cr_beckeringh_borgen-copy2.jpg

Als burger heeft u rechten ten aanzien van het gebruik en bewaring van uw persoonsgegevens. Deze zijn per 25 mei 2018 aangescherpt in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De Groninger Archieven maken onderscheid in twee soorten persoonsgegevens.

  1. Persoonsgegevens die wij vragen aan de bezoekers van ons gebouw en van onze website en aan mensen met wie wij samenwerken. Hiervan verzamelen wij alleen de noodzakelijke gegevens om de gewenste diensten en producten te kunnen leveren. Wanneer de gegevens niet meer nodig zijn, worden ze verwijderd. U mag altijd uw gegevens inzien, laten wijzigen of wissen.
  2. Persoonsgegevens die voorkomen in de archieven die wij bewaren. Deze persoonsgegevens houden we in het archief, er mogen geen persoonsgegevens uitgehaald worden. Dit is in overeenstemming met de Uitvoeringswet AVG.


Alle persoonlijke gegevens worden zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld. Wilt u weten hoe we met uw persoonsgegevens omgaan, lees dan onze uitgebreide privacyverklaring. Wilt u weten hoe we precies de privacybescherming hebben geborgd in onze organisatie, lees dan ons privacyreglement. Voor vragen over privacy kunt u contact opnemen met de privacymedewerker via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met de functionaris gegevensbescherming via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Houdt u zelf bij publicatie ook rekening met de AVG.

Bij de Groninger Archieven vinden we het belangrijk om goed om te gaan met mensen die belangstelling tonen om bij ons te komen werken, ervaring op te doen of te solliciteren naar een vacature. Onze sollicitanten worden gedurende de sollicitatieprocedure zorgvuldig geïnformeerd over het verloop en de uitkomsten van de werving en selectie. Lees meer over onze Sollicitatiecode persoonsgegevens sollicitanten.

  • Groninger Archieven

    Cascadeplein 4
    9726 AD Groningen