1785_06991_header_.jpg

Gronings erfgoed live

Ook dit najaar en komende winter is er ruimte voor historische verdieping. Verschillende Groninger cultuurhistorische organisaties slaan de handen in één om u achtergronden te geven bij de Groninger geschiedenis.

Digitale lezing

Elke twee weken kunt u aanschuiven bij een digitale lezing die live wordt uitgezonden. Dit betekent dat u online, zittend achter uw eigen computer of laptop naar de lezing kunt kijken en luisteren. In de agenda kunt u zien welke lezingen komende tijd op het programma staan. Op de agendapagina van de lezing vindt u op de avond zelf ook de link naar de lezing. U kunt deze aanklikken en dan direct meekijken en –luisteren. In sommige gevallen is de lezing ook achteraf terug te zien.

Deelname

Deelname aan de online lezingen is gratis. U heeft alleen een computer, laptop of telefoon met een internetverbinding nodig. U hoeft zich niet aan te melden en u heeft ook geen speciaal account nodig: iedereen is van harte welkom!

Wanneer

De lezingen vinden plaats op woensdagavond tussen 19.30 - 20.30 uur (digitale inloop vanaf 19.15 uur). Wanneer u op de hoogte gehouden wilt worden van de komende lezingen, dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief, onderaan deze pagina. 

Vragen stellen

Aan het einde van de lezing kunt u direct een vraag stellen aan de spreker. Deze kunt u sturen via de chatfunctie op het moment dat u naar de lezing kijkt. Een medewerker van de Groninger Archieven stelt vervolgens uw vraag aan de spreker en hij/zij beantwoordt deze gelijk.

Deze nieuwe lezingenreeks is een gezamenlijk initiatief van: Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) afdeling Groningen, Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen, Stichting Monument & Materiaal Groningen, Stichting Vrienden van de Stad Groningen, Historische Vereniging Stad en Lande en de Groninger Archieven.

Lezing terug kijken

Hieronder vindt u de links naar de lezingen die dit seizoen geweest zijn en die wij beschikbaar mogen stellen. 

Kijk de lezing terug van 18 november 2020: Christiaan Gevers - Bob Houwenlezing 2020 "Moeilijkheden zullen mij niet doen wijken"

 

 

Kijk de lezing terug van 4 november 2020: Redmer Alma - De ontfriesing van de Ommelanden

Kijk de lezing terug van 21 oktober 2020: Constance Willems - Het geheim van het Groninger gebreide kousje