1300_0681_0004_cr3.jpg

Doelgroep: groep 7-8
Duur: 9.00-12.00 uur in maart/ april
Kosten: € 1,25 per kind
Lesdoelen: kinderen met andere ogen naar de eigen stad laten kijken en hen bewust te maken van de invloed die de oorlog op hun eigen leefomgeving heeft gehad
Kerndoelen: 47,51-53 en 56
Tijdvakken De Rooij: 9
Locatie: stad Groningen
Boekingen: vereist
Contactpersoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tentoonstelling archiefstukken en voorwerpen
Tentoonstelling archiefstukken en voorwerpen. Foto Marij Kloosterhof

Eén van de vaste onderdelen van Tweede Wereldoorlog dichterbij is een tentoonstelling van archiefstukken en voorwerpen. Daarnaast luisteren de leerlingen naar verhalen van ooggetuigen en wandelen ze langs plekken die aan de oorlog herinneren. Ook staat er een film met authentieke beelden uit de oorlogstijd op het programma.

Wandeling onderwijsproject tweede wereldoorlog dichterbij, foto: Marij Kloosterhof
Wandeling onderwijsproject tweede wereldoorlog dichterbij. Foto Marij Kloosterhof

Het programma Tweede Wereldoorlog dichterbij wordt jaarlijks aangeboden door het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG) in samenwerking met de Groninger Archieven en leerlingen van het ROC Menso Alting die de begeleiding en het commentaar tijdens de stadswandeling voor hun rekening nemen. Dit jaar werkt ook de Stichting Folkingestraat Synagoge mee aan het project. Het project wordt jaarlijks ook voor alle basisscholen van de voor dat jaar verkozen bevrijdingsgemeente uitgevoerd.

Download hier het aanmeldformulier en nadere informatie voor Tweede Wereldoorlog dichterbij in de stad Groningen. Het project wordt in 2018 op vier ochtenden georganiseerd: vrijdag 23 maart, woensdag 28 maart, woensdag 4 april en woensdag 11 april. Scholen worden geplaatst in volgorde van aanmelding.