1785_07169_cr_.jpg

De archieven van het gemeentebestuur van Ten Boer tot 1990 zijn ondergebracht bij de Groninger Archieven, omdat per 1 januari 2019 gemeente Ten Boer geen zelfstandige gemeente meer is. De Groninger Archieven laten zien welke resultaten deze archieven in combinatie met de reeds aanwezige archieven kunnen opleveren.

Stadsweg Ten Boer, 1970. Fotograaf: M.A. Douma, Groninger Archieven
Stadsweg Ten Boer, 1970. Fotograaf: M.A. Douma, Groninger Archieven (818_14326)

Vereeuwig uw plek

De Groninger Archieven werken mee aan de Spacetimelayers app. In deze app is over specifieke plekken meer informatie te vinden. Wij kunnen in deze app een plek of gebouw toevoegen met historische achtergrondinformatie. Wellicht kent u een verhaal over een (voor u) speciale locatie binnen gemeente Ten Boer, dat niet in de archieven te vinden is. Wanneer u deze informatie met afbeelding stuurt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan verwerken wij het in de app.

Kortom, vind een plek, noteer het verhaal en wij vereeuwigen het in de Spacetime layers-app.

Vind meer bij de Groninger Archieven

Op deze website vindt u welke stukken tot 1990 van het gemeentebestuur Ten Boer bij de Groninger Archieven te vinden zijn. U kunt de stukken online aanvragen en bekijken in de studiezaal van de Groninger Archieven, behalve de bouwdossiers. Die kunt u raadplegen in het gemeentehuis van Ten Boer. Veel andere stukken over Ten Boer zijn ook thuis digitaal in te zien. Lees meer over wat er is te vinden in onze archieven over gemeente Ten Boer.

  • Groninger Archieven

    Cascadeplein 4
    9726 AD Groningen