1536_6314_15_cr_beckeringh_borgen-copy2.jpg

Grode Grunneger Oavend

Categorie
DGT
Datum
15-03-2018 20:30 - 22:30
Locatie
Akerkstraat 11

Twee dagen voorafgaande aan de Dag van de Grunneger toal vindt de Grode Grunneger Oavend plaatsin het der Aa theater; een wel heel bijzondere en bonte avond waar ‘de stand van t Grunnegs’ onder de loep wordt genomen.

 

Zit er nog toekomstmuziek in onze moedertaal of is het een zinkend schip? De Grode Grunneger Oavend wordt gehouden in het der Aa-Theater met een avondvullend programma. Centraal element van de avond is de Grunneger quiz onder leiding van RTV Noord-man Wiebe Klijnstra, bekend van Klouk en De Noordmannen. Er is muziek van VanDeStraat, de huisband van de avond met frontman Olaf Vos, en Grunneger soul van Theo de Groot, Roger Goudsmit & Marieke Klooster. Herman Sandman komt langs en verdiept zich in de zonnige en donkere toekomst van het Gronings. En natuurlijk mag de ‘Godfather van t Grunnegs’ Henk Scholte niet ontbreken op een avond als deze. De presentatie is in handen van Theo de Groot (theatermaker, o.a. bij Peerd), en natuurlijk is Rolf Schreuder de man van de techniek.

 

Locatie: der Aa theater
Gratis entree
Reserveren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Grode Grunneger Oavend wordt georganiseerd door het Centrum Groninger Taal & Cultuur (samenwerking Huis van de Groninger Cultuur en Bureau Groninger Taal en Cultuur (RUG)), Groninger ForumStichting t Grunneger Bouk en de Groninger Archieven.

 
 

Alle datums

  • 15-03-2018 20:30 - 22:30
  • Groninger Archieven

    Cascadeplein 4
    9726 AD Groningen